Alfa og omega i tandpleje

Inden for tandpleje er regelmæssighed et nøgleord, både i forhold til den daglige tandpleje, der foregår derhjemme i form af tandbørstning og tandtråd, men også i forhold til tandlægebesøg. Mængden af årlige tandlægebesøg er dog ikke den samme for alle, men afhænger derimod af hvilken type patient man er – om man er rød, gul eller grøn. (mere…)

Hvorfor er det vigtigt at børste tænder?

Det virker måske åbenlyst, men tænker du egentlig over, hvorfor det er vigtigt at børste tænder, eller gør du det bare af ren rutine? Når du børster dine tænder, fjerner du madrester og bakterier, så du undgår at de bliver siddende, omdannes til syre og ætser tændernes overflade. Ætsningen er årsag til huller, som igen er årsag til store smerter og behov for omfattende tandbehandling. Hos Tandlæge Margit Larsen ved vi, at tandbørstning er den mest direkte vej til et sundt tandsæt, og vi guider dig her til hvad du skal gøre, og hvad du bestemt ikke skal gøre, når det kommer til tandbørstning.   (mere…)

Hvorfor er det vigtigt at få taget regelmæssige røntgenbilleder?

Røntgen bruges til at undersøge kroppens indre funktioner, i vores tilfælde de dele af tænder og kæbeknogler, der ikke er synlige i munden. Røntgenbilleder hos tandlægen er fuldstændig essentielle for at opretholde et sundt tandsæt, da man her får mulighed for at opdage problemer og skader, som ikke fremkommer ved en normal undersøgelse. Ved jævnligt at få taget røntgenbilleder, kan du sikre dig, at vi som tandlæger opdager problemer, før de udvikler sig til noget alvorligt, så vi i fællesskab kan sætte ind for at rette op på problemet. Som patient synes du måske, at det er for dyrt at få taget røntgenbilleder, men det er vigtigt ikke at springe over hvor gærdet er lavest, når det gælder din mund- og tandsundhed. Økonomisk set kan det langt bedre betale sig at forebygge end at behandle. (mere…)

Navigation