Regelmæssige besøg hos tandlægen er vejen til sunde tænder

Alfa og omega i tandpleje

Inden for tandpleje er regelmæssighed et nøgleord, både i forhold til den daglige tandpleje, der foregår derhjemme i form af tandbørstning og tandtråd, men også i forhold til tandlægebesøg. Mængden af årlige tandlægebesøg er dog ikke den samme for alle, men afhænger derimod af hvilken type patient man er – om man er rød, gul eller grøn.

Er du rød, gul eller grøn tandlægepatient?

Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer fastslår, at alle tandlæger skal foretage en risikovurdering af deres patienter og placere dem i en af tre kategorier, rød, gul eller grøn, alt efter deres tandsæts tilstand. Hos Tandlæge Margit Larsen oplever vi, at vores patienter føler en større motivation til at forbedre deres tandsundhed, hvis de fx får at vide, at de er rød eller gul patient, men at de ved en målrettet indsats har muligheden for at blive grøn patient.

Er du rød tandlægepatient, skal du selvfølgelig oftere til tandlægen, end hvis du er grøn, men en god tommelfingerregel er at bestille tid én gang hvert halve år.

Hvis du skipper tandlægetiderne

Mange danskere, særligt unge, fravælger tandlægebesøget, fordi de synes det er for dyrt, men sandheden er, at det er langt dyrere at udeblive end at møde op. Møder du ikke op til de regelmæssige tjek hos tandlægen, har vi som tandlæger ikke mulighed for at opdage begyndende skader og tage dem i opløbet. Opdages begyndende huller i god tid, er det muligt at forebygge og forhindre at hullet spreder sig til fx tandnerven, men opdages de ikke, kan de i værste tilfælde udvikle sig og nødvendiggøre en omfattende og ofte smertefuld rodbehandling.

Det økonomiske aspekt

Hvis du har brug for et økonomisk aspekt til at overbevise dig, kan vi fortælle, at du kan få fire til fem regelmæssige undersøgelser med tandrensning til samme pris som en rodbehandling, som minimum, vil løbe op i. Det er altså langt billigere at fordele tandlægeudskrivningerne jævnt ud over din ungdom end at vente til du oplever stærke smerter.

Vil du høre mere om, hvorfor du skal møde op til dine regelmæssige tjek hos Tandlæge Margit Larsen, er du altid velkommen til kontakte os på telefon 86 28 45 15 eller gennem den kontaktformular, som du finder her.

 

Der er lukket for kommentarer.

Navigation