Røntgen hos tandlægen

Hvorfor er det vigtigt at få taget regelmæssige røntgenbilleder?

Røntgen bruges til at undersøge kroppens indre funktioner, i vores tilfælde de dele af tænder og kæbeknogler, der ikke er synlige i munden. Røntgenbilleder hos tandlægen er fuldstændig essentielle for at opretholde et sundt tandsæt, da man her får mulighed for at opdage problemer og skader, som ikke fremkommer ved en normal undersøgelse. Ved jævnligt at få taget røntgenbilleder, kan du sikre dig, at vi som tandlæger opdager problemer, før de udvikler sig til noget alvorligt, så vi i fællesskab kan sætte ind for at rette op på problemet. Som patient synes du måske, at det er for dyrt at få taget røntgenbilleder, men det er vigtigt ikke at springe over hvor gærdet er lavest, når det gælder din mund- og tandsundhed. Økonomisk set kan det langt bedre betale sig at forebygge end at behandle.

Hvornår er der behov for en røntgenbehandling?

Det er langt fra ved alle tandlægeundersøgelser, at der er behov for røntgenbehandling, men hos Tandlæge Margit Larsen anbefaler vi, at du takker ja til røntgenbilleder, når der skal foretages en operation eller resultatet af en behandling skal tjekkes. Dette kan være med til at give tandlægen et overblik over tandsættet – også over de steder som ikke kan ses med det blotte øje.

I disse tilfælde kan røntgen være en god idé:

  • Før tandlægen skal trække en tand ud
  • Før, under og efter tandlægen har foretaget en rodbehandling
  • Når tandlægen skal tjekke op på en implantatbehandling

Er røntgenstråling farligt?

Mange danskere, særligt gravide, bekymrer sig om, hvorvidt røntgen hos tandlægen er farligt. Svaret er heldigvis nej. Røntgen, i den dosis du modtager ved tandlægen, er ikke noget du skal bekymre dig om. Vi modtager alle baggrundsstråling hver eneste dag, både kosmisk stråling og stråling fra undergrunden, og en røntgenoptagelse hos tandlægen svarer faktisk kun til omkring 4-12 timers almindelig baggrundsståling. Tandlægen, som tager mange røntgenbilleder hver dag, forlader lokalet når billederne bliver taget, men et par røntgenbilleder hos tandlægen om året, har ingen skadelig effekt på din krop, eller for dit barn.

Vil du vide mere om hvordan vi bruger røntgen hos Tandlæge Margit Larsen, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 86 28 45 15 eller gennem den kontaktformular, som du finder her.

 

Der er lukket for kommentarer.

Navigation