Sådan opnår du en effektiv tandbørstning

Hvorfor er det vigtigt at børste tænder?

Det virker måske åbenlyst, men tænker du egentlig over, hvorfor det er vigtigt at børste tænder, eller gør du det bare af ren rutine? Når du børster dine tænder, fjerner du madrester og bakterier, så du undgår at de bliver siddende, omdannes til syre og ætser tændernes overflade. Ætsningen er årsag til huller, som igen er årsag til store smerter og behov for omfattende tandbehandling. Hos Tandlæge Margit Larsen ved vi, at tandbørstning er den mest direkte vej til et sundt tandsæt, og vi guider dig her til hvad du skal gøre, og hvad du bestemt ikke skal gøre, når det kommer til tandbørstning.  

Typiske fejl under tandbørstning

Der er en del udbredte misforståelser i forhold til tandbørstning, fx gælder frasen “jo hårdere jo bedre” ikke i denne sammenhæng. Nogle danskere tror, at jo hårdere de børster, jo sundere bliver deres tænder, men sådan forholder det sig faktisk ikke. Det er en udbredt fejl at børste for hårdt og med en for hård tandbørste. Skurrer du din hårde tandbørste hen over tænderne, risikerer du at slide på emaljen, og dermed gøre dine tænder mere sårbare over for skader og bakterier. Børst derfor hellere blødt i lang tid, end hårdt i kort tid.

Sådan opnår du en god børsterutine

Når det kommer til daglig tandpleje, gælder det om at skabe nogle gode rutiner, som er lette at overholde. Børst fx tænder samme tidspunkt hver dag og brug altid en blød børste. Børst i lette, cirkulære bevægelser i stedet for at køre tandbørsten frem og tilbage, og har din tandbørste en tungeskraber, så slut altid af med at bruge denne. For at nå ud i alle kroge, er det en god idé at benytte sig af en solotandbørste, og selvfølgelig tandtråd til mellem tænderne.

I forhold til tandpasta, så findes der jo et væld af mærker på markedet, men det vigtigste er bare, at du vælger en tandpasta med et ordentligt indhold af fluor. Fluor er med til at styrke tænderne og genopbygge skadet emalje, og gør dermed dine tænder mere hårdføre over for fx syreangreb.

Har du stadig spørgsmål til hvordan du bedst passer på dine tænder, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 86 28 45 15 eller gennem den kontaktformular, som du finder her.

 

Der er lukket for kommentarer.

Navigation